Cuvinte care te inspira

Important este nu ce obiective ai, ci să te concentrezi asupra lor.  (un fel de pamflet)

Multe dintre obiective noastre sunt generate de nemulțumirea ‘sfântă’ față de viața noastră: nu ne place cât avem în contul din bancă, cum aratăm în oglindă, cât indică cântarul, și, de aceea, considerăm că este datoria noastră să ne îmbunătățim viața. Așa apar liste lungi de obiective pe care dacă le-am realiza, nu ne-am mai dori nimic de la viață.

Un studiu realizat acum câțiva ani arăta că 22% dintre obiective sunt ratate după prima săptămână, 40% după o lună, 50% după trei luni, 60% după șase luni și 81% după 24 de luni.

Ținând cont de aceste statistici nefavorabile, trebuie să fim suficient de creativi pentru a veni cu soluții bune pentru a bifa cât mai multe obiective.

Ei bine, veste bună este că nu trebuie să reinventăm roata. Alții au găsit soluția înaintea noastră: ca să-ți realizezi obiectivele trebuie să le vezi. Văzându-le, te concentrezi asupra lor.

Și ca să înțelegem mai bine acest principiu …

Aeroportul Schiphol din Amsterdam avea o mare problemă cu curățenia din toaletele bărbaților din cauză că acești călători ‘ratau ținta’ (alt eufemism mai potrivit nu am găsit :d).

Așa că au venit cu o soluție creativă: au vopsit o muscă pe interiorul vasului. Văzând o țintă, călătorii s-au putut concentra, iar obiectivul de a păstra toalete curate a fost realizat.

Fiți cu ochii pe obiective!