Cuvinte care te inspira

O întrebare care-ți poate schimba viața

(gânduri ce merită rumegate mai mult. part. III)

Sunt două lucruri pe care le fac atunci când conduc: ascult cărți audio și, foarte rar, muzică – pe Nici Alifantis (Așa învăț o grămadă de lucruri noi, prind energie și simt că nu pierd vremea conducând. 

După ce am început să mă obișnuiesc cu străzile din Houston, am revenit la învățăturile rabinului Daniel Lapin.

În cartea Thou Shall Prosper, rabinul adresează o întrebare: ești în afaceri sau ești angajat?

Ceea ce face diferența dintre cele două variante este perspectiva din care vezi lucrurile. Iar asta va afecta totul în viața ta – atitudinea de luni dimineață, modul în care te privești și vorbești despre tine și, bineînțeles, rezultatele tale.

Te prezinți lucrând pentru cineva, făcând ceea ce ți se spune, sau te vezi fiind în afaceri, unde singurul tău client este angajatorul tău?

Salariul pe care îl primești reprezintă nu ‘ceea ce ți se dă’, ci ceea ce ai negociat în contractul pe care l-ai încheiat sau ceea ce stabilești să obții.

Când te vezi ca fiind în afaceri, nu cauți să fii plătit în plus ca să faci mai mult, ci cauți să aduci mai multă satisfacție ‘clientului’ tău.

…cauți să inovezi și să oferi mai multă valoare.

…nu-ți cauți o slujbă, ci îți marketezi serviciile.

…nu mergi la ‘lucru’, ci cauți să explorezi noi oportunități prin care să-ți servești ‘clientul’.

În încheiere…

‘Poți să folosești cum dorești aceste idei, nu trebuie să le adopți (să le cumperi), dar oferă-mi o șansă. Dacă ceva sună bine, încearcă. Dacă nu are sens, ignoră. Amintește-ți: nu fi un adept, fii un student!’
J. Rohn