Cuvinte care te inspira

De ce nu-mi doresc să am parte de TOT ce-mi doresc

Acum câțiva ani am învățat că-n limba ebraică ordinea persoanelor este diferită față de limba română și probabil de toate celelalte limbi.

În limba română ‘EU’ este prima persoană, ‘tu’ a doua, iar ‘el’ a treia. Asta are un impact exprem de mare asupra modului în care vedem viața și ne raportăm la ea. Cam tot ceea ce facem și dorim gravitează în jurul ‘EU’ ului nostru.

Dacă aș scrie o listă cu 10 lucruri de care-mi doresc să am parte în anii următori, toate ar fi centrate pe mine. Aș căuta să-mi satisfac multe dorințe, fără să am în vedere pe nimeni și nimic altceva, pentru că prima persoană sunt ‘EU’.

Acum, când am ajuns la nivelul 30, sunt mulțumitor că nu am primit TOT ce mi-am dorit în viață.

Iar asta din două motive: multe din dorințele mele erau greșite și m-ar fi dus în locuri în care astăzi nu mi-aș fi dorit să fiu și, apoi, viața, la fel ca pământul, nu răspunde la dorință, ci la investiție, la semănat.

Am descoperit că-n ebraică prima persoană este ‘EL’, a două ‘Tu’, iar a treia eu.

Isus spunea că cea mai mare poruncă este să-l iubești pe Dumnezeu și a două să-ți iubești aproapele ca pe tine însusți.

Astăzi nu mi-am petrecut ziua ospătându-mă, ci am ales să ajut oamenii a căror case au fost inundate – am scos rigipsul, izolația, covoarele, pentru a-mpiedica mucegaiul să se dezvolte.

Oare în viață nu tocmai despre asta e vorba? Să căutăm beneficiul altora mai degrabă decât beneficiul nostru? Oare nu asta înseamnă a te maturiza?

Da, am o listă cu lucruri pe care mi le doresc, însă nu defavoarea altora, ci spre beneficiul lor.

Îmi doresc ca influența mea să crească pentru a putea contribui mai mult în viața altora.

Îmi doresc să am mai mult pentru a putea dărui mai mult decât am dăruit până acum.

Îmi doresc să devin mai iscusit și o variantă mai bună a mea….doar dacă eu voi fi…al treilea.