Cuvinte care te inspira

Blestem sau binecuvântare peste Texas?

Blestem sau binecuvântare peste Texas? (Și cum mi-am petrecut ziua de astăzi)

Acum câțiva ani am citit o poveste despre un bătrân care locuia la marginea unui sat împreună cu singurul său copil.

Într-o zi s-a trezit cu o mulțime de cai pe moșia sa. Oamenii i-au spus: ‘asta e o binecuvântate’, însă el a răspuns: ‘dacă e binecuvântare sau blestem, nu știu.’ După o vreme băiatul său a căzut de pe cal și și-a rupt piciorul. Oamenii i-au spus: ‘ăsta e blestem’, însă el a răspuns: ‘dacă e binecuvântare sau blestem, nu știu.’ La scurt timp toți bărbații din sat au fost chemați să meargă la război, mai puțin băiatul bătrânului care se recupera după fractura suferită.

Nu mai știu cum se termina povestea, dar cred că este o bună paralelă cu situația din aceste zile din Texas.

În cele din urmă cred că diferența între o binecuvântare și un blestem o face perspectiva noastră.

E un blestem să fii nevoit să-ți iei câteva haine și să evacuezi împreună cu familia, sau e o binecuvântare să fii ajutat și dus la adăpost de oameni pe care nu-i cunoști și care-și folosesc propriile resurse pentru a ajuta.

E un blestem să simți că poate ai pierdut tot, sau e o binecuvântare să realizezi că tot ce ai e un dar ce ți s-a încredințat pentru o anumită vreme.

E un blestem ca un oraș cu un PIB de 2 ori mai mare decât PIB-ul României să fie devastat de ape, sau e o binecuvântare să putem reconstrui o comunitate dincolo de un oraș.

De dimineață m-am gândit că am două opțiuni: să stau în casă și să mă rog pentru această situație în timp ce urmăresc știrile sau să găsesc o oportunitate să ajut.


Am ales varianta a doua.

Am căutat să văd unde s-au stabilit adăposturi pentru oamenii evacuați – am găsit unul aproape de mine și am pornit într-acolo.

Când am ajuns, am întrebat un domn în vârstă de la Crucea Roșie dacă au nevoie de ajutor.

M-am oferit să coordonez activitățile. Mi s-a făcut pe plac și am coordonat sala de mese având ca subalterni o mătură, saci de gunoi, foraș și lavete.  Așa mi-am petrecut primele ore.

După ce le-am oferit oamenilor prânzul, am lucrat umăr la umăr cu militarii de la Texas State Guard să descărcăm alimentele primite gratuit de la Walmart, Chick-Fill-a și alții.

Acești militari sunt oameni extraordinari cu care am avut discuții frumoase și m-am simțit respectat și onorat să servesc alături de ei.

Am împărțit pături și paturi oamenilor, am pregătit și împărțit cina, am curățat bucătăria și cam asta.

Mâine dimineață la 07:30 mă duc iar.

Blestem sau binecuvântare? Azi a fost o binecuvântare și am învățat multe lecții. M-am simțit onorat.