Cuvinte care te inspira

„Când oportunitatea vine este prea târziu să te pregătești pentru ea.”

La doar 16 ani, Wiston Churchill îi spunea următoarele cuvinte unuia dintre prietenii lui cei mai buni:

„Țara aceasta va sta în fața pericolului unei invazii. Va trebui să mă ocup de apărarea Londrei, iar responsabilitatea salvării capitalei și a imperiului va cădea pe umerii mei.”

Această viziune clară a scopului vieții sale s-a împlinit abia 50 de ani mai târziu. Însă Churchill, probabil cel mai bun vorbitor al secolului 20 după spusele multora, nu a așteptat ca această viziune să se realizeze ca el să devină un bun vorbitor. S-a pregătit pentru ea cu mult înainte. Discursurile sale au oferit speranță unei națiuni aflată în pragul distrugerii, au mobilizat soldații să lupte plini de curaj:

„Vă întrebați, care este politica noastră? Vă voi spune: vom purta război, pe mare, pe pământ și în aer, cu toată puterea noastră și cu toată puterea pe care Dumnezeu ne poate da: să luptăm împotriva unei tiranii monstruoase… Aceasta este politica noastră. Vă întrebați, care este scopul nostru? Pot răspunde într-un cuvânt: este victorie, victorie cu orice preț, victorie în ciuda terorii, victorie, oricât de lung și greu ar fi drumul, pentru că fără victorie nu există supraviețuire.”

(fragment din discursul inaugural a lui Churchill ca Prim Ministru în 1940 în Parlamentul britanic)

Abilitatea sa ‘înăscută’ de bun vorbitor a fost făurită în fața soldaților pe care i-a avut în comandă în timpul războaielor unde a servit ca ofițer în armata Imperiului Britanic.


Apoi, în timpul Primului Război Mondial cuvintele sale au înflăcărat inimile tinerilor care luptat pentru țara lor. Churchill a știut că așa cum o armă cu adevărat deosebită este lucrată cu multă măiestrie sub loviturile de ciocan, tot așa, probabil cea mai puternică armă din lume – abilitatea de a comunica bine – este făurită pas cu pas, cu intenție și multă sudoare.

Înțelegi acum citatul lui John Wooden din titlu? Nu poți fructifica o oportunitate dacă nu ai așteptat-o, dacă nu ai chemat-o. Este la fel cum ai încerca să cumperi un bilet pentru trenul care tocmai a plecat din stație.

Trebuie să plantezi astăzi semințele principiilor de comunicare pentru ca mâine să culegi abilitatea de bun vorbitor.

Prea mulți oameni se bazează pe inspirația de moment tocmai în momente cheie. Nu ne mirăm de ce 90% dintre vorbitori sunt ignorați și doar 10% remarcați. Inspirația de moment este cu adevărat de folos când se bazează pe ani de practică. O prezentare remarcabilă de 10 minute este rezultatul a 10 ani de experiență.

De curând un prieten mi-a spus, „Adi, am nevoie de cărțile de la Lead Impact despre conducere pentru că voi fi pus să conduc o echipa de juniori și trebuie să știu cum să fac asta.” Este același om căruia, în urmă cu un an i-am zis să investească în dezvoltarea lui ca lider. Vestea bună este că niciodată nu este prea târziu să investești în a-ți dezvolta abilitatea de bun vorbitor.

Pentru tine am scris Ghidul  ‘SPUNE-O TARE DE TOT! 4 pași pentru o prezentare de impact’. Este o resursă extrem de valoroasă care te va ajuta să-ți dezvolți probabil cea mai importantă abilitate în viață și-n afaceri – abilitatea de a comunica bine!


Îți ofer gratuit aceast ghid pentru a aduce un plus de valoare vieții tale și pentru a te ajuta să mai urci o treaptă în procesul devenirii tale: să fii mai mult decât ești.


Ghidul conține sfaturi și principii extreme de practice aplicate de mine în cei peste 13 ani de experiență ca MC și vorbitor la evenimente în țară și în afara ei.


Am cuprins în ghid suficientă informație pe care să o poți asimila repede și aplicând-o să vezi pas cu pas rezultatele pe care le aștepți de mult.


Citește ghidul și nu uita: SPUNE-O TARE DE TOT!

 

Foto sursa: itv.com