Cuvinte care te inspira

Învață să amâni ispita

Atunci când Abraham Lincoln era mânios din cauza acțiunilor unor persoane, se așeza la masă și începea să-i scrie o scrisoare ‘greșitului’. După ce o termina o punea în sertarul biroului și peste câteva zile o recitea.

De ce făcea asta? Sunt sigur că mânia lui era de multe ori justificată, însă modul în care ar fi răspuns atunci nu ar fi fost probabil cel mal potrivit, iar el știa asta.

Mânia te face să vezi lucrurile exagerat și te determină să ai reacții mult peste cele normale. La fel se întâmplă în multe alte situații din viață, când alegem să acționăm sub impuls, emoțional: flămânzi și vedeam doar KFC, obosiți și atunci luăm decizii, nu ne mai place o cămașe și ‘realizăm’ că nu mai avem cu ce ne îmbrăca chiar când suntem în mall iar rezerva de pe card nu mai este prea mare.

Pe lângă exemplele astea mai pot adăuga o mulțime de alte situații de același fel. Iar pentru toate acestea există o soluție: amână ispita. Dacă chiar ți-e pofta de KFC promite-ți că o să mănânci săptămâna viitoare. Dacă chiar trebuie să dai un răspuns în această seară la 22:00, adaugă un memento să-ți amintească următoarea zi la prima oră. Și dacă chiar nu mai ai nimic cu ce se te-mbraci, donează-ți majoritatea hainelor și doar apoi poți să-ți cumperi ceva nou.

De ce merită să amâni ispita?

#1. Îți întărești voința și neocortextul devine mai influent- adică începi să iei decizii mai logice, argumentate, cântările.

#2. Reușești să dezvolți discipline. Obiceiurile bune se clădesc pas cu pas. Ai ales o dată bine, ai amânat ispita, data viitoare îți este mai ușor să procesezi lucrurile și să alegi mai bine.

#3. Descoperi că multe lucruri bune rodesc mai târziu iar valoarea lor este mai mare decât gratificarea de moment.

#4. Pentru unele lucruri merită să aștepți. Însă punctul acesta nu-l voi dezvolta aici. Probabil mai târziu.

P.S. Gândurile astea mi-au plăcut atât de tare încât mi-a venit să le public aseară la 22:14, dar am zis să amân ispita. ?  

Foto sursa: http://www.mrlincolnandfreedom.org/

[/md_text][/vc_column][/vc_row]