Cuvinte care te inspira

Tu ai ADN-ul unui destin măreț

Scriu ca să mă laud…un pic.

Una dintre cele mai bune decizii pe care le-am luat vreodată a fost să devin partener Lead Impact. Principalul motiv pentru care cred că am luat o decizie bună este mediul la care am fost expus în ultimii ani.

Am cunoscut oameni care m-au provocat să cresc, să mă cunosc mai bine, oameni care m-au inspirat și mi-au oferit un model. Prin Lead Impact l-am cunoscut pe Art N., mentorul meu, omul care m-a ajutat să cresc într-un an cât cresc alții în 10.
De ce spun asta? Pentru ca mediul este probabil unul dintre factorii determinați pentru creștere, fericire, progres.


Înțelepciunea antică vorbește despre un semănător care a aruncat sămânță în pământ bun și între spini. Sămânța aruncată în pământul bun a încolțit și a dat rod. Sămânța dintre spini a încolțit, dar a fost fost sufocată de spini. Nu a dat rod. Deci nu sămâța este problema, ci mediul.

Sămânța are în ea ADN-ul creșterii și al reușitei. Mulți oameni se vând ieftin pentru că asocieză valoarea mediului cu valoarea lor personală.
„Nu contează de unde vii, contează încotro te îndrepți.” B. Tracy.
Pentru mine acestă sămânță este potențialul pe care Dumnezeu ni l-a dat. Datoria noastră este să-l dezvoltăm cât de mult putem.

Cât de mult cresc plantele? Răspuns: cât de mult pot. Doar noi, oamenii, limităm creșterea noastră. Iar asta o facem în mod special prin mediul în care alegem să ne petrecem tim pul, prin oamenii de care ne lăsăm influențați.

Tu ești media primilor cinci oameni cu care îți petreci cel mai mult timpul, spunea un autor. Unele lucruri nu le putem controla: unde ne naștem, unde creștem etc. Dar mediul în care ne petrecem viața adultă este sub controlul nostru (și probabil acesta este timpul în care ne răscumpărăm copilăria).

Iar după cum spunea unul dintre vorbitorii mei preferați, J. Rohn, întrebarea nu este ce primesc aici, ci ce devin aici? Nu uita, Dumnezeu a plantat în tine o sămânță cu ADN-ul unui destin măreț.  Nu trăi între spini!


 Foto sursă: http://combiboilersleeds.com/