Cuvinte care te inspira

Învață să te apreciezi! Mulți din jurul tău vor căuta să te pună jos și să te țină acolo. Nu fi unul dintre ei!

Să aștepți ca alții să te bată pe umăr și să-ți spună: „Bravo, Adi!” este un semn de imaturitate. Să te bați singur pe umăr și să te feliciți, să te încurajezi este un semn de maturitate. (Jim Rohn, parafrazare)

Ai văzut acele imagini în care este scris: ÎN 2017 VREAU SĂ REALIZEZ OBIECTIVELE PE CARE LE-AM STABILIT ÎN 2015 ȘI NU AM REUȘIT SĂ LE ATING ÎN 2016?

Mă amuză de fiecare dată când le citesc. Însă ele reflectă o realitate a vieții multora și tendința de a ne concentra pe ‘a face’ și mai puțin pe ‘a fi’.  

Pentru sfârșitu’ ăsta de an, îți propun un test al auto-aprecierii (am auzit despre el ascultând o carte a lui Jim Rohn în timp ce conduceam prin București). Ideea din spate este extrem de interesantă: să evaluăm și ce am devenit, nu doar ce am realizat.

De ce merită să-ti faci un astfel de test? Menționez 2 motive:

#1. Poți vedea că ești pe drumul cel bun, păstrând o atitudine de modestie știind că mai ai de lucru și, în același timp, te poți aprecia pentru ce ai făcut și ce ai devenit la acest moment.

#2. Te ajută să vezi că mai este loc de îmbunătățire: mai multe cărți de citit, mai multe seminarii la care să participi, abilități de șlefuit, atitudini de schimbat, discipline de dezvoltat. După cum nu contează că trenul abia a plecat din stație, la fel nu contează dacă ai făcut un progres mare sau mic. Tot ce contează este că ai început călătoria.

P.S. Învață să te apreciezi! Mulți din jurul tău vor căuta să te pună jos și să te țină acolo. Nu fi unul dintre ei!

Sursa foto: www.pexels.com