Cuvinte care te inspira

Nu mi-am atins obiectivele…încă

Admis vs respins.

Reușită vs faliment.

Mult timp am privit viața doar din această perspectivă a extremelor. Și am greșit. Am considerat de valoare doar rezultatul final și am disprețuit procesul.

Nu conta dacă cineva muncea mult pentru un examen. Dacă în ziua examenului avea emoții atât de mari încât nu reușea să se concentreze și pica examenul, asociam rezultatul cu valoare persoanei.

Cred că pe undeva în copilărie am preluat această gândire nocivă. Au trecut ani de atunci. Am mai greșit, dar pas cu pas am ajuns să conștientizez valoarea efortului, a muncii, a lecțiilor pe care le înveți în condiții dificile, a unui caracter puternic, perseverent care se formează la fel ca diamantul sub presiune și la temperatură mare.

Ca și Edison, când nu reușim să ne atingem obiectivele, descoperim valoarea lui ‘încă’, adică am descoperit 1000 de moduri prin care NU poți construi un bec.

Am aflat că la o școală din Chicago, copiilor care nu trec un test, nu li se spune că nu au reușit, ci nu au reușit ÎNCĂ! Alte școli care au aplicat același model au avut rezultate excepționale. Cred că aceasta este una dintre cele mai bune lecții pe care trebuie să o învățăm din experiența anului 2016: nu am ajuns la destinație, dar suntem pe drum. Muncim, greșim, învățăm, corectăm, reușim. Suntem cu un pas mai aproape.

Scriu aceste gânduri pentru a te încuraja să continui să muncești la fel de mult (poate mai mult), să perseverezi chiar dacă nu ai ajuns acolo unde îți dorești…încă. Ceea ce devii în procesul de a-ți atinge obiectivele este cel mai important lucru.


P.S. Ai văzut vreodată o minge de golf? Ai văzut că pe toată suprafața ei sunt foarte multe adâncituri? Producătorii au înțeles că mingea se duce mai departe când suprafața nu este fină. La fel și tu. Toate dificultățile prin care ai trecut și care au lăsat urme adânci, Dumnezeu le-a îngăduit pentru ca ele să te propulseze mai departe în scopul tău.

Sursa foto: pexels.com