Cuvinte care te inspira

Câteva gânduri despre motivație pentru lunile de toamnă

Zig Ziglar avea o vorbă tare deșteaptă – motivația este la fel ca dușul. Nu rezistă pentru totdeauna, de aceea avem nevoie să facem duș zilnic (de două ori pe zi pentru americani : D).

Și sunt de acord cu el. Sunt dăți când și dac-ai plăti-o motivația nu rămâne. Întrebarea este ce faci atunci?

Aștepți luna decembrie ar spune unul ca mine care, dac-ar putea, ar scoate din calendar octombrie și noiembrie.

Altul, ca Jim Rohn, ar spune să soluția este disciplina pentru că motivația te ajută să-ncepi, dar disciplina te ajută să-naintezi.

Cel mai bun mod prin care îți recapeți energia și entuziasmul? Să-ți amintești încotro mergi și să faci câte-un pas în acea direcție. De ce câte-un pas?

Ai făcut vreodată un traseu cu obstacole prin copaci? Acolo nu poți să alergi spre capăt. Sunt zone în care înălțimea te-amețește. Obstacole care te provoacă dincolo de puterea ta. Ca să termini trebuie să mai faci un pas și apoi încă un pas până la următorul loc de odihnă. Acolo te feliciți și mergi mai departe. Ce se-ntâmplă apoi? Când vezi că ai reușit prinzi energi și curaj pentru următorul obstacol.

În vremuri în care energia și motivația sunt de mult plecate în vacanță, disciplina este cea care te conduce înspre locul în care dorești să fii. Pas cu pas. Iar la sfârșit te simți mai puternic și mai pregătit pentru următoarea destinație.

Nu uita! Înaintăm prin viață pas cu pas. Astăzi, a face încă un pas înseamnă a semăna ceea ce mâive vei culege. Dar despre asta, într-o publicație viitoare.

Foto sursa: pixabay.com