Cuvinte care te inspira

„Arta este extrem de personală. Nu este un mesaj pe care Ni-l trasmite, ci este un mesaj pe care Mi-l șoptește.”

„Arta este extrem de personală. Nu este un mesaj pe care Ni-l trasmite, ci este un mesaj pe care Mi-l șoptește.” (Liviu Mocanu, sculptor)
Asta ne învăța #LiviuMocan, un sculptor român de mare valoare pe care l-am cunoscut acum o săptămână și am avut plăcere să petrecem câteva zile împreună cu cei de la #LeadImpact Nu pot spune că am fost pasionat de artă. Asta pentru că nu am știut cum să o înțeleg.

Liviu Mocan ne-a învățat un exercițiu în 3 pași prin care putem înțelege arta și pe care vreau să ți-l prezint și ție. Nu de alta, dar am simțit că am început să văd cu alți ochi ceea ce până acum mi se părea fără mesaj.

Cei 3 pași prin care poți interpreta arta

1. Observarea. Care este titlul, numele operei? Ce vad? Din ce este făcut? Care sunt culorile? Obiectele sunt tridimensionale?

2. Interpretarea. Ce simbolizează materialul din care este făcut obiectul? (Materialul este ales pentru mesajul pe care-l transmite: bronz, lemn etc) La ce mă trimite cu gândul? Ce alte imagini îmi transmite?
3. Aplicarea. Ce mesaj îmi transmite? „Când privești începi să auzi mesajul pe care obiectul îl șoptește inimii tale.” Liviu Mocan Arta este extrem de personală. Nu este un mesaj pe care Ni-l trasmite, ci este mesaj pe care Mi-l șoptește.

Foto sursa: pexels.com